ua en ru

"Націоналізація" українських заводів в ОРДЛО проводить до відтоку кваліфікованих кадрів, - DW

"Націоналізація" українських заводів в ОРДЛО проводить до відтоку кваліфікованих кадрів, - DW Фото: відток кадрів

З проханням про переведення на контрольовані Україною підприємства звертаються працівники різного рівня кваліфікації

"Націоналізація" українських заводів на окупованих проросійськими бойовиками територіях Луганської та Донецької областей приводить до відтоку кваліфікованих кадрів. Про це пише Deutsche Welle, посилаючись на експертів.

"Відтік кваліфікованих кадрів з "республік" може паралізувати промисловість непідконтрольних територій протягом наступних двох-трьох місяців", - наголошує видання.

Так,у "націоналізованих" компаніях зазначають, що з проханням про переведення до них звертаються працівники різних професій та рівня кваліфікації. На думку голови Федерації металургів України Сергія Біленького, у першу чергу, зацікавлені у збережені трудових відносин представники менеджменту середньої та верхньої ланки: директори, керівники підрозділів та інженери захоплених підприємств.

"Багато хто з них не хоче псувати кар'єру співпрацею з цими "тимчасовими адміністраціями". Врешті-решт, таким спеціалістам є що втрачати", - зазначає він.

Крім того, за прогнозами експертів, можлива затримка зарплат "адміністраціями" бойовиків чи навіть повне зупинення підприємств може спричинити в регіоні серйозні соціальні проблеми ще до початку літа.

"Найбільш ймовірно, ми отримаємо нову хвилю переселенців, що тікатимуть не від безпосередньо бойових дій, а від злиднів", - підкреслив голова Федерації металургів України.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Еро в телефонній розмові зі міністром закордонних справ Російської Федерації Сергієм Лавровим засудив дії самопроголошених "Донецької/Луганської народних республік", в тому числі експропріацію українських підприємств на Донбасі.