ua en ru

Націоналізація "Приватбанку" може призвести до його витіснення з ринку платежів, - експерт

Націоналізація "Приватбанку" може призвести до його витіснення з ринку платежів, - експерт Фото: "ПриватБанк" може піти з ринку електронних платежів

На думку експерта, у найближчий місяць слід очікувати збої у системі платежів "Приватбанку"

Націоналізація "ПриватБанку" може призвести до його витіснення з ринку електронних платежів. Про це РБК-Україна розповів радник президента Асоціації українських банків Олексій Кущ.

"Система "Приват-24" працювала в умовах забезпечення приватності транзакцій, це є ключовим фактором успішності проекту. В умовах, коли держава буде контролювати банк і порядок його розрахунків, довіра до ефективності системи та її фіскальної "закритості" буде значно знижено, що призведе до можливого витиснення (банку, - ред.) з ринку платежів", - заявив експерт.

За його словами, в найближчий місяць слід очікувати ускладнення у системі проведення клієнтських платежів, подальший розвиток подій буде залежати від ефективності нової команди управління і своєчасного надання державної фінансової підтримки.

Нагадаємо, голова національного банку України Валерія Гонтарєва не знає, що буде з системою "Приват-24" після націоналізації банку.