ua en ru

"Національний фронт" Марін Ле Пен програв на виборах у Франції

"Національний фронт" Марін Ле Пен програв на виборах у Франції Фото: Марін Ле Пен

Перевагу республіканцям віддали 39% жителів країни

"Національний фронт" Марін Ле Пен, який лідирував на регіональних виборах у Франції в 6 регіонах, за підсумками виборів не зумів досягти першості ні в одному з них. Про це повідомляє видання Le Parisien.

"Національний фронт", який за підсумками першого туру французьких регіональних виборах випереджав основних конкурентів від Соціалістичної партії республіканців на чолі з Ніколя Саркозі, за підсумками другого туру посів третє місце, не зумівши домогтися більшості ні в одному з регіональних парламентів.

Наголошується, що попередній підрахунок голосів показує, що 39% жителів країни віддали перевагу республіканцям. Соціалісти заручилися підтримкою 31% французів, а "Національний фронт" отримав голоси 28% виборців.

Сама лідер "Національний фронт" Марін Ле Пен, яка лідирувала на виборах на півночі Франції програла кандидату від республіканців Ксавьє Бертрану, заручившись підтримкою 43% виборців. Її племінниця Марешаль Ле Пен, вигравала в Провансі, поступилася в результаті меру Ніцци Крістіану Естрозі, який представляє партію Ніколя Саркозі.

Нагадаємо, сьогодні у Франції проходить другий тур регіональних виборів. Між собою ведуть партії, які подолали 10-процентний бар'єр у першому турі 6 грудня.

Як раніше повідомлялося, партія Ле Пен перемогла на регіональних виборах у Франції. Це перші вибори після трагічних подій 13 листопада в Парижі, забрали життя 130 осіб.

Зазначимо, сьогодні, Парижі вшанували пам'ять жертв терактів. В цілому, в результаті нападів понад 350 осіб отримали поранення,загинули 132 людини.