ua en ru

Нацгвардія відвела свої сили з центру Маріуполя, обстановка залишається напруженою

Обстановка у місті Маріуполь станом на 08:00 10 травня 2014 р. залишається стабільно напруженою.

Обстановка у місті Маріуполь станом на 08:00 10 травня 2014 р. залишається стабільно напруженою. Наразі сили НГУ відведено з епіцентру подій, аби не провокувати ще більшу агресію активістів та заради безпеки мирних маріупольців, йдеться у повідомленні прес-служби НГУ.

"Нагадаємо, що під час вчорашніх сутичок біля будівлі міськуправління міліції один військовослужбовещь загинув, а ще 4 отримали вогнепальні поранення. Окрім того вчора ввечері активісти здійснили підпал Маріупольської міськадміністрації. Дії зловмисників перш за все спрямовані на зрив проведення президентських виборів у державі", - йдеться у повідомленні.

Командування Національної гвардії України та особовий склад роблять усе можливе, аби стабілізувати обстановку в місті, відзначають у НГУ.

Нагадаємо, вчора в результаті проведення антитерористичної операції в Маріуполі близько 20 сепаратистів знищено, ще 4 взято в полон.

Крім того, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що в Маріуполі з верхніх поверхів лікарні стріляв снайпер.

"Снайпер стріляв з верхніх поверхів лікарні. У солдатів, у людей", - написав Аваков.

"Викрадений начальник міліції Маріуполя, вбито кілька міліціонерів", - повідомив глава МВС.