ua en ru

Нацгвардія отримала статус спостерігача у FIEP

Нацгвардія отримала статус спостерігача у FIEP Фото: Нацгвардія України отримала перспективу членства в FIEP

У Бухаресті пройшов саміт Вищої ради генеральних директорів і командувачів Асоціації сил жандармерії і поліції країн Європи і Середземного моря

У Бухаресті на саміті Вищої ради генеральних директорів і командувачів структур-членів Асоціації сил жандармерії і поліції країн Європи і Середземного моря (FIEP) ухвалене рішення про надання Національній гвардії України членства у статусі спостерігача у цій асоціації. Про це повідомляє прес-служба НГУ.

Рішення затверджене підписанням Загальної декларації командувачем Національної гвардії України, генерал-лейтенантом Юрієм Аллеровим та всіма очільниками силових відомств.

Повідомляється, що Нацгвардія перша з силових структур України, кого визнали в Європі на такому рівні.

"Визнання нашої установи такою потужною європейською організацією є надзвичайно важливим як для Національної гвардії України, так і для України на шляху до повноправного членства в Європейському Союзі", - зазначив Аллеров.

У відомстві нагадали, що у зв’язку з подіями на Сході України Нацгвардія від самого початку конфлікту бере активну участь в антитерористичній операції.

Крім того, минулого року, відповідно до рішення президента України, підрозділи Національної гвардії були замінені на передових рубежах оборони підрозділами Збройних Сил України та на цей час виконують завдання із забезпечення громадської безпеки й інших режимних заходів на звільнених територіях.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко вніс зміни до переліку посад керівників військових формувань, правоохоронних органів, кандидатури для призначення на які погоджуються з президентом України.