ua en ru

Нацгвардія офіційно отримала правові підстави використання поліграфів

Нацгвардія офіційно отримала правові підстави використання поліграфів Фото: перевірка на поліграфі (ngu.gov.ua)

Для відбору кандидатів на військову службу, призначення на керівні посади, проведення перевірок

У Національній гвардії України офіційно отримано правові підстави використання поліграфів. Про це повідомляє прес-служба Нацгвардії.

"На виконання вимог Концепції розвитку Національної гвардії України до 2020 року, зокрема впровадження сучасного інструментарію в систему професійно-психологічного відбору кандидатів на військову службу, призначення на керівні посади, проведення службових розслідувань та перевірок, із 3 листопада 2017 року офіційно набув чинності нормативно-правовий акт, який пройшов зовнішнє погодження та державну реєстрацію, обговорення серед професійних спілок", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що завдяки співпраці з Посольством США в Україні, у 2017 році НГУ отримала 6 сучасних поліграфів та провела професійну підготовку спеціалістів поліграфів, які найближчим часом розпочнуть їхнє використання на практиці.

Зокрема "з метою отримання ймовірної та орієнтувальної інформації, яку іншим шляхом отримати неможливо, для з’ясування ступеня її правдивості та повноти, отримання додаткових відомостей, які можуть використовуватися в службово-бойовій діяльності".

Як доповіли у відомстві, нині в територіальних управліннях, Національній академії НГУ триває робота щодо облаштування робочих місць спеціалістів поліграфів, згідно зі встановленими вимогами вказаним нормативно-правовим актом.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що керівники та працівники виконавчих служб по всій країні пройшли перевірку на поліграфі, аби довести непричетність до корупційних схем.