ua en ru

У Нацгвардії розповіли, скільки бійців вважаються зниклими без вести

У Нацгвардії розповіли, скільки бійців вважаються зниклими без вести Фото: бійці Нацгвардії (National Guard of Ukraine facebook.com)

6 службовців Нацгвардії знаходяться в заручниках

19 військовослужбовців Національної гвардії України (НГУ) вважаються зниклими без вісті. Про це в інтерв'ю агентству "Українські новини" заявив заступник командувача Нацгвардії Ярослав Сподар.

"В цілому, по НГУ ми констатуємо, що у нас 6 чоловік знаходяться в заручниках, а 19 вважаються зниклими без вісті", - заявив Сподар.

Він нагадав, що в серпні спецгрупа Збройних сил України знайшла на Донбасі тіло зниклого на початку червня підполковника НГУ Олександра Бойко.

"На сьогоднішній день у нас проведено службове розслідування, 5 осіб, які з Бойком були в групі, пройшли вперше в історії Національної гвардії поліграф. Це вже говорить про те, що вони мають намір давати об'єктивну інформацію", - повідомив Сподар.

Він додав, що у вчинках людей, які були з Бойком, не знайдені порушення.

"У тих умовах, які тоді склалися, вони діяли вірно, хоча і могли бути, звичайно, якісь нюанси. Всі вони дали свідчення, що бачили загибель підполковника Бойко. А пізніше з'явилася інформація, що він нібито в полоні у бойовиків", - зазначив заступник командувача Нацгвардії.

Нагадаємо, спікер Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко повідомив про знайдене тіло Бойко 12 серпня.