ua en ru

Нацгвардії продали зіпсовану форму на суму понад 42 млн грн, - СБУ

Нацгвардії продали зіпсовану форму на суму понад 42 млн грн, - СБУ Фото: СБУ

Нацгвардія отримала форму, що не відповідає вимогам державних стандартів

Служба безпеки України (СБУ) виявила факти постачання підрозділам Національної гвардії непридатної для використання військової форми на загальну суму 42 млн 200 тис. грн. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Дві комерційні фірми поставили до Центральної бази забезпечення Нацгвардії костюми - "польові літні" та "утеплені польові". Експертиза, проведена за ініціативою СБУ, встановила, що за технологією виготовлення, конструкцією, повітропроникністю, товщиною пакету утеплювача, сумарним тепловим опором, маркуванням та зовнішнім виглядом форма не відповідає вимогам державних стандартів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що використання зіпсованої літньої форми може спричинити перегрів організму бійця, призвести до захворювань, пов'язаних з порушеннями гігієни. Що стосується зимової форми, зіпсований одяг не забезпечуватиме необхідний рівень теплового захисту. Крім того, відсутність маркування або його невідповідність фізичним розмірам створюватиме плутанину при видачі форми особовому складу.

"З метою повернення та заміни партії форми і вжиття фінансових санкцій відповідно до умов договору штраф (20% від суми поставки) СБ України поінформувала командування Національної гвардії", - повідомляють у прес-службі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що волонтери розробили нове забарвлення камуфляжу для армії.