ua en ru

Нацекоінвестагентство та ПРООН співпрацюватимуть у рамках проекту з утилізації метану у Луганську

Національне агентство екологічних інвестицій України (Нацекоінвестагентство) та представництво програми розвитку Організації Об'єднаних Націй (ПРООН) співпрацюватимуть у рамках проекту з утилізації метану у місті Луганськ. Про це повідомляє прес-служба Мінприроди.
Голова Нацекоінвестагентство Сергій Орленко передав лист-схвалення інноваційного проекту "Збір та утилізація метану з полігону твердих побутових відходів у місті Луганськ, Україна" директору представництва ПРООН в Україні Рікарді Рігер. Цей документ гарантуватиме державну підтримку подальшого виконання проекту.
Нагадаємо, що Луганська місцева влада за підтримки та у співпраці з програмою розвитку Організації Об'єднаних Націй впроваджують вказаний інноваційний проект з утилізації метану з полігону твердих побутових відходів. Метою проекту є зниження викидів звалищного метану приблизно на 22 тис. тонн еквіваленту СО2 щорічно шляхом його спалювання у факелі, а у подальшому - у когенераційній установці. Лист-схвалення дозволяє основним інвесторам та виконавцям Проекту - луганській компанії ТОВ "Надра Луганщини" - вийти на етап завершення проекту вже цього року.
Нацекоінвестагентство України визначено органом, який забезпечує виконання вимог рамкової конвенції ООН про зміну клімату та впровадження механізмів, передбачених Кіотським протоколом до неї. Агентство також відповідає за розгляд та схвалення проектів, спрямованих на зменшення обсягу шкідливих антропогенних викидів.