ua en ru

Нацбанку вдалося відбити атаку спекулянтів, - експерт

Подальший розвиток подій на валютному ринку буде залежати від гривневої ліквідності, політичної ситуації та просування домовленостей з Росією і МВФ. Про це заявив керуючий партнер "Капітал Таймс" Ерік Найман, коментуючи ситуацію на валютному ринку.

"Курс, який тримався незмінним з 9 липня 2012 (7,9930) був підвищений до 8,7080 (+9%). Одночасно Нацбанк поставив бажаний для себе рівень, на якому він бачить стабілізацію курсу. Плюс НБУ ввів тимчасові обмеження на купівлю безготівкової інвалюти, які в першу чергу вдарять по спекулянтам", - повідомляв Найман.

Тим часом, за словами експерта, регулятору вдалося відбити спекулятивну атаку на гривню. В результаті чого на міжбанку гривня повернулася до 8,53-8,54 за долар проти більше ніж 9 гривень за долар днем раніше.

"Це, звичайно ж зіб'є панічні настрої як мінімум до понеділка. Подальший же розвиток подій на валютному ринку буде залежати від гривневої ліквідності, політичної ситуації та просування домовленостей з Росією і МВФ. І добре хоча б те, що офіційний курс став ближче до реальності. Це, до речі, наближає нас до угоди з МВФ", ​​- підкреслив фінансист.