ua en ru

Нацбанку запропонували ліквідувати банки VAB CityCommerce

Нацбанку запропонували ліквідувати банки VAB CityCommerce VAB Банк може бути ліквідовано

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) запропонував Національному банку України ліквідувати банки ПАТ "Всесвітній акціонерний банк" (VAB Банк) та ПАТ "Міський комерційний банк" (CityCommerce Bank). Про це йдеться в повідомленні прес-служби Фонду.

"У зв'язку із закінченням терміну дії тимчасової адміністрації в ПАТ "Віейбі Банк" та враховуючи затверджений планом врегулювання найменш витратний спосіб виведення неплатоспроможного ПАТ "Віейбі Банк" з ринку - ліквідація неплатоспроможного банку з відшкодуванням з боку Фонду коштів за вкладами фізичних осіб, Фонд звернувся до Національного банку України з пропозицією про відкликання банківської ліцензії та ліквідації ПАТ "Віейбі Банк", - йдеться в повідомленні.

З цієї ж причини ФГВФО запропонував ліквідувати CityCommerce.

VAB Банк працює на фінансовому ринку України з 1992 року. Найбільшим його акціонером є Олег Бахматюк (86,8%). CityCommerce Bank був заснований в 2006 році. Станом на 1 жовтня 2014 року його єдиним акціонером було ТОВ "Глобал фінансіал менеджмент груп".

Нагадаємо, 21 листопада, Національний банк України визнав неплатоспроможними ПАТ "Всесвітній акціонерний банк" (VAB Банк) та ПАТ "Міський комерційний банк" (CityCommerce Bank).