ua en ru

Нацбанк посилює захист користувачів послуг по прийому платежів готівкою

Нацбанк посилює захист користувачів послуг по прийому платежів готівкою Фото:Нацбанк посилив захист операцій з готівкою

Відповідна постанова набирає чинності з 30 серпня 2016

Національний банк України посилює захист користувачів послуг з приймання платежів готівкою. Про це повідомляє прес-служба НБУ. Про це повідомляє прес-служба регулятора.

зокрема, з 30 серпня 2016 передбачено встановлення обов'язку комерційних агентів банків вказувати в касовому документі (квитанція / чек тощо.), який видається платнику за результатами здійснення операції з приймання готівки для подальшого її переказу, інформацію про найменування комерційного агента банку, від імені якої комерційний агент надає зазначені послуги.


Це дозволить забезпечити отримання користувачами послуги з приймання платежів готівкою інформації про постачальника послуги та посилити захист їх прав і законних інтересів.

Такі нововведення описані в постанові Правління Національного банку України від 23 серпня 2016 № 376 "Про внесення зміни до постанови Правління Національного банку України від 12 лютого 2013 № 42" (далі - постанова № 376). Це постанову спрямовано на поліпшення порядку здійснення комерційними агентами банків операцій по прийому платежів готівкою.

Постанова № 376 вступає в дію 30 серпня 2016.

Нагадаємо, НБУ спростив реструктуризацію валютного боргу для українських компаній.