ua en ru

Нацбанк може дозволити репатріацію дивідендів за 2016 рік, - Гонтарєва

Нацбанк може дозволити репатріацію дивідендів за 2016 рік, - Гонтарєва Фото: НБУ може дозволити репатріацію дивідендів за 2016 рік

У 2016 році компанії виплатили 707 млн доларів дивідендів іноземним вкладникам

Найближчим часом Національний банк планує розглянути можливість дозволити репатріацію дивідендів, нарахованих іноземним інвесторам за 2016 рік. Про це заявила голова НБУ Валерія Гонтарєва під час зустрічі з представниками бізнесу на засіданні Американської торгової палати. Про це повідомляє прес-служба НБУ на сторінці регулятора у Facebook.

За її словами, регулятор вже запропонував банкам, що працюють в Україні, визначити обсяг запланованих операцій по репатріації і дати реальну оцінку своїх потреб у таких операціях.

"НБУ вже направив банкам України лист-запит щодо очікуваних обсягів операцій з повернення іноземним інвесторам дивідендів за 2016 рік. На основі отриманих даних ми зможемо оцінити потенційний обсяг репатріації дивідендів за 2016 і затвердити порядок репатріації. Тому закликаємо подавати банкам реальні оцінки власних потреб по репатріації дивідендів", - зазначила Гонтарєва.

Валерія Гонтарєва також нагадала, що для поліпшення інвестиційного клімату в 2016 Національний банк дозволив репатріацію дивідендів, нарахованих іноземним інвесторам за 2014-2015 р. Всього за цей час 383 компанії здійснили репатріацію дивідендів на суму 707 млн доларів.

#meetings Під час зустрічі з представниками бізнесу на засіданні Американської торговельної палати в Україні Голова НБУ...

Опубліковано Національний банк України 7 лютого 2017 р.

Нагадаємо, НБУ готовий спростити валютне регулювання.