ua en ru

Нацбанк дозволив проведення операцій з депозитними сертифікатами НБУ на фондових біржах

Національним банком України запроваджена можливість здійснення операцій купівлі-продажу депозитних сертифікатів Національного банку України на торгах, які проводяться організаторами торгівлі цінними паперами (фондовими біржами). Про це йдеться в постанові правління НБУ № 243 від 20 червня 2013 р. "Про затвердження змін до технічного порядку проведення Національним банком України операцій з банками".

Запровадження вторинного обігу депозитних сертифікатів Національного банку України на біржовому ринку забезпечуватиметься за допомогою програмно-технологічного забезпечення і систем захисту інформації Нацбанку. Обіг депозитних сертифікатів на фондових біржах здійснюватиметься на підставі укладеного між НБУ і біржами договору про розрахунки за операціями з купівлі-продажу депозитних сертифікатів Нацбанку, зразок якого є додатком до технічного порядку.

Нацбанк зазначив, що таким чином створив умови для більш широкого обігу депозитних сертифікатів та подальшого розвитку біржового сегмента фондового ринку.

Нагадаємо. раніше НБУ посилив вимоги до резервів банків по валютних депозитах.