ua en ru

Нацбанк отримав документи від одного з покупців української "дочки" Сбербанку

Нацбанк отримав документи від одного з покупців української "дочки" Сбербанку Фото: НБУ отримав документи від покупця філії російського Ощадбанку

Інвестор має громадянство Великобританії та Росії

Національний банк України 10 квітня 2017 року отримав від інвестора пакет документів для погодження набуття істотної участі в ПАТ "Сбербанк Росії". Про це повідомляє прес-служба регулятора.

Згідно з поданими документами, інвестором виступає громадянин Великобританії та Російській Федерації - Саїд Михайлович Гуцерієв, який має намір придбати 77,5% акцій банку.

У той же час, як випливає з представленого у складі пакету документів схематичного зображення структури власності, яка буде у фінустанови у разі придбання інвестором істотної участі, найближчим часом також очікується подання пакета документів від ще одного інвестора - АТ "Норвік Банку" (JSC "Norvik Banka"), яка має намір придбати 22,5% акцій

Зараз отримані від Гуцерієва документи зареєстровані і перебувають на розгляді.

У відповідності з чинним законодавством, на розгляд заявки від потенційного інвестора НБУ надається три місяці.

При розгляді пакету документів Національний банк України перевірить ділової репутації інвестора вимогам, встановленим у нормативно-правових актах Національного банку України, його фінансовий стан і джерела походження коштів.

Національний банк України має право заборонити юридичній або фізичній особі набувати або збільшувати істотну участь у банку у випадках, визначених у статті 34 Закону України "Про банки і банківську діяльність".

Нагадаємо, раніше Сбербанк продав свою лізингову компанію в Україні.