ua en ru

Нацбанк очікує надходження чергового траншу МВФ у I кварталі 2018 року

Нацбанк очікує надходження чергового траншу МВФ у I кварталі 2018 року Фото: НБУ очікує транш МВФ навесні 2018 (фото з відкритих джерел)

Він збільшить міжнародні резерви України до 22,1 млрд доларів

Черговий транш від Міжнародного валютного фонду (МВФ) може надійти в Україну в першому кварталі 2018 року. Про це журналістам сьогодні повідомив заступник глави НБУ Дмитро Сологуб, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми очікуємо, що Україна отримає транш від МВФ в два мільярди доларів у першому кварталі 2018 року і потім протягом року ще один транш МВФ - це наше експертне очікування", - заявив Сологуб.

За його словами, сума другого траншу може скласти 1,5 мільярда доларів.

За інформацією регулятора, разом з профіцитом зведеного платіжного балансу це дозволить збільшити міжнародні резерви до 22,1 млрд доларів, що забезпечить 4,2 місяця імпорту майбутнього періоду, на кінець 2018 року.

У свою чергу, в.о. голови Національного банку Яків Смолій зазначив, що черговий візит місії МВФ до України очікується у листопаді, після розгляду проекту державного бюджету на 2018 рік у першому читанні у Верховній Раді.

Нагадаємо, що міністр фінансів Олександр Данилюк повідомив про те, що Україна наближається до виконання рекомендацій Міжнародного валютного фонду, необхідних для виділення чергового траншу в рамках програми розширеного фінансування.

Він також перерахував залишилися умови для отримання чергового траншу в цьому році.