ua en ru

Нацбанк і Мінфін завершили репрофайлинг облігацій держборгу

Нацбанк і Мінфін завершили репрофайлинг облігацій держборгу Фото: НБУ і Мінфін завершили операцію з держборгом (НБУ)

Загальний портфель ОВДП у власності НБУ становить 360,6 млрд гривень

Національний банк України і Міністерство фінансів України завершили здійснення операції з державним боргом (репрофайлинг) шляхом обміну облігацій внутрішніх державних позик (ОВДП), які перебувають у власності Національного банку, на нові ОВДП. Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Як повідомляється, загальний обсяг портфеля ОВДП у власності НБУ зараз становить 360,6 млрд гривень, з них під репрофайлинг потрапили облігації на суму 219,6 т млрд гривень.

Також близько 145,2 млрд гривень від загального портфеля ОВДП були конвертовані в довгострокові гривневі облігації різної строковості з прив'язкою прибутковості до рівня інфляції, і ще близько 74,4 млрд гривень цінних паперів - у довгострокові гривневі облігації різної терміновості погашення з фіксованими відсотковими ставками. Інший портфель залишився без змін (з фіксованим рівнем дохідності).

Погашення облігацій, за якими було проведено репрофайлинг, буде відбуватися рівномірно, що дозволить рівномірно розподілити навантаження на державний бюджет протягом 30 років.

Крім того, за рахунок прив'язки виплат по частині облігацій до рівня інфляції, репрофайлинг сприятиме проведенню виваженої фіскальної політики, узгодженою з цілями НБУ щодо забезпечення низької і стабільної інфляції.

#pressrelease Національний банк України та Міністерство фінансів України завершили здійснення правочину з державним борг...

Опубліковано Національний банк України 9 жовтня 2017 р.

Нагадаємо, інфляція в Україні у вересні склала 2%.