ua en ru

Нацагентство з повернення активів проведе повний аналіз майна Клименко

Нацагентство з повернення активів проведе повний аналіз майна Клименко Фото: Олександр Клименко (УНІАН)

Нацагентство з повернення активів висловило готовність до розпорядження, аналізу та управління арештованим майном

Нацагентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів, висловило готовність до розпорядження, аналізу та управління арештованим майном колишнього міністра фінансів і зборів Олександра Клименка. Про це під час брифінгу повідомив голова Нацагентства з повернення активів Антон Янчук, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зараз агентство готове до управління арештованим майном. Буде проведено комплексний аналіз цього майна та визначено оптимальні способи управління ним", - сказав Янчук.

Нагадаємо, раніше головний військовий прокурор Анатолій Матіос повідомив, що Військова прокуратура передала в розпорядження Нацагентства по поверненню активів перелік арештованого майна Клименко.

"Військова прокуратура передає до ведення, управління та розпорядження національного агентства арештоване майно організації Клименко. У минулому році військова прокуратура наклала арешт на 154 одиниці нерухомості (квартири, недобудовані та добудовані маєтку в селищі Козин, майно охоронної структури, мисливська база в Київській області, де тримали ведмедів і тигрів), на 22 транспортних засобів, 1000 залізничних піввагонів. Також заарештовано 20 активів Клименко, на 20 млн накладено арешт на компанії кінцевим власником яких є Клименко. У банку заблоковані 5 млн доларів, а також корпоративні права юридичних осіб на 400 млн гривень. Сьогодні на підставі рішення судді, винесеної 28 вересня, військова прокуратура за ст. 19 і 21 передає для управління і подальшого розпорядження цей перелік майна", - сказав він.