ua en ru

НАТО володіє інформацією, яка доводить провину бойовиків ДНР або ЛНР в катастрофі Boeing, - генсек

НАТО володіє інформацією, яка доводить провину бойовиків самопроголошених "Донецької народної республіки" та "Луганської народної республіки" в катастрофі Boeing-777 "Малайзійських авіаліній".

НАТО володіє інформацією, яка доводить провину бойовиків самопроголошених "Донецької народної республіки" та "Луганської народної республіки" в катастрофі Boeing-777 "Малайзійських авіаліній". Про це в інтерв'ю французькому виданню Midi Libre заявив генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен.

"У нас є багато інформації, яка вказує провину сепаратистів, підтримуваних Росією", - підкреслив Расмуссен.

Він висловився за незалежне розслідування для встановлення фактів катастрофи.

Генсек НАТО назвав катастрофу Boeing людською трагедією, яка є військовим злочином.

Нагадаємо, 28 липня пропозицію вважати аварії Boeing військовим злочином висунула верховний комісар ООН з прав людини Наві Піллей.

Як повідомило видання The New Sunday Times з посиланням на джерело, знайоме із ходом міжнародного розслідування, попередній аналіз записів реєстратора переговорів екіпажу (CVR) Boeing-777 "Малайзійських авіаліній" вказує на відсутність будь-якої позаштатної ситуації перед катастрофою.

Нагадаємо, Boeing 777 Malaysia Airlines, що виконував рейс MH17 з Амстердама до Куала-Лумпур, зазнав аварії увечері 17 липня. Лайнер впав в околицях села Грабово Шахтарського району Донецької області. Всі 298 осіб, які перебували на облавку, загинули. Більшість жертв катастрофи - громадяни Нідерландів.