ua en ru

НАТО посилить військову присутність в Чорному морі

НАТО посилить військову присутність в Чорному морі Фото: Йенс Столтенберг

За словами Столтенберга, мова йде не тільки про ВМС, але і про засоби розвідки і можливості для перекидання підкріплень

НАТО продовжить нарощувати свої військові можливості в чорноморському регіоні. Про це заявив генеральний секретар альянсу Йенс Столтенберг, передає прес-служба НАТО.

За словами Столтенберга, мова йде не тільки про військово-морських силах, але і про засоби розвідки і можливості для перекидання підкріплень.

"НАТО вже посилила свою морську присутність в Чорному морі, включаючи військово-морські сили і спостереження з літаків - радарів АВАКС (AWACS), які перебувають у Румунії, Болгарії та Туреччини. Ми постійно спостерігаємо за ситуацією в Чорному морі і адаптуємося, збільшуючи наші військові можливості, а також можливості ведення розвідки і перекидання підкріплень в цей регіон", - зазначив глава альянсу.

Столтенберг додав, що альянс активно співпрацює з Грузією, що має велике значення для відповіді на виклики безпеки НАТО в Чорному морі.

Нагадаємо, днями генсек НАТО Йенс Столтенберг заявив, що альянс посилює свою присутність на східних кордонах країн-членів НАТО, щоб відповідати новим викликам, серед яких - застосування російської армії проти інших держав.