ua en ru

НАТО сумнівається у виконанні мінських угод до кінця року

НАТО сумнівається у виконанні мінських угод до кінця року Фото: Філіп Бридлав

РФ продовжує підтримувати бойовиків на Донбасі

НАТО сумнівається у виконанні всіх умов мінських угод щодо врегулювання ситуації на Донбасі до кінця 2015 року. Про це заявив головнокомандувач силами НАТО в Європі Філіп Бридлав, передає Reuters.

"Дуже малоймовірно, що ми зможемо отримати все, що нам потрібно по Мінську (мінськими угодами, - ред.) до кінця року", - сказав Бридлав, зазначивши, що Росія до цих під підтримує сепаратистів у Східній Україні.

За його словами, Росія повністю контролює те, що відбувається на лінії зіткнення в зоні проведення антитерористичної операції (АТО).

"Ми бачили кілька конвоїв на Донбасі, вони всі були помічені як гуманітарна допомога. Ми всі знаємо, що це не так", - додав він.

Нагадаємо, 11-12 лютого 2015 року Росія, Україна, Німеччина і Франція узгодили комплекс заходів щодо виконання мінських угод, який підписала контактна група за участю самопроголошених республік". Передбачалося, що всі умови мінських угод повинні бути виконані до кінця 2015 року. Проте вже допускалося, що їх реалізацію перенесуть на 2016 рік.