ua en ru

НАТО сьогодні у Вільнюсі обговорить стратегію щодо Росії

Вище командування НАТО на зустрічі у Вільнюсі (Литва) сьогодні, 20 вересня, буде радитися щодо стратегії альянсу у відносинах з Росією.

Вище командування НАТО на зустрічі у Вільнюсі (Литва) сьогодні, 20 вересня, буде радитися щодо стратегії альянсу у відносинах з Росією, передає Deutsche Welle.

За словами голови військового комітету НАТО Кнуда Бартелса, однією з основних тем зустрічі є перегляд відносин альянсу з Росією. "Головним у наших дискусіях буде розробка та імплементація плану дій", - підкреслив датський генерал Бартелс, вказуючи на нові ініціативи, озвучені на останньому саміті НАТО в Уельсі. Вони передбачають підготовку сил швидкого реагування, ротації контингенту та військового обладнання в Східній Європі.

Президент Литви Даля Грібаускайте, звертаючись до учасників зустрічі, закликала НАТО не втрачати часу і чітко продемонструвати фактор стримування. "Ми розуміємо, що непідготовленість не може бути нашою стратегічною слабкістю. Ситуація в області безпеки докорінно змінилася вже півроку тому", - сказала Грібаускайте.

Нагадаємо, у НАТО вважають, що будь-яке збільшення чисельності російських військ на території тимчасово окупованого Криму порушить перемир'я на Донбасі.