ua en ru

НАТО вважає виправданими підозри щодо російських навчань "Захід-2017"

НАТО вважає виправданими підозри щодо російських навчань "Захід-2017" Фото: НАТО (nato.int)

У НАТО впевнені, що Росія приховала інформацію про реальні масштаби та число учасників

У НАТО вважають виправданими свої підозри щодо російсько-білоруських військових навчань "Захід-2017". Про це заявила офіційний представник НАТО Оана Лунгеску, передає Süddeutsche Zeitung.

"Для повної оцінки буде потрібно кілька тижнів, але вже зараз зрозуміло, що масштаб і географічне охоплення навчань "Захід-2017" виявилися істотно більшими початкових заяв", - заявила Лунгеску.

Зокрема, вона зазначила, що навчання проходили не тільки в Білорусі, Калінінграді Ленінградській області та в акваторії Балтійського моря, як було заявлено до їхнього початку. За її словами, одночасно маневри пройшли в Арктиці, на Далекому Сході, у Чорному морі недалеко від кордону з Україною, а також в Абхазії, причому влада Росії офіційно пов'язувала їх з навчаннями "Захід-2017".

У той же час НАТО вважає, що Росія занизила реальне число учасників навчань. Про конкретні цифри поки що не йдеться, але повідомляється про декілька десятків тисяч задіяних військових.

Нагадаємо, раніше секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олександр Турчинов заявив, що Росія відпрацювала умовне нанесення ракетно-ядерного удару під час навчань "Захід-2017".