ua en ru

НАТО розгляне питання про постійне розміщення військ у Східній Європі у зв'язку з ситуацією в Україні

НАТО розгляне питання про постійне розміщення військ альянсу в деяких країнах Східної Європи у зв'язку із зростанням напруженості між Росією і Україною.

НАТО розгляне питання про постійне розміщення військ альянсу в деяких країнах Східної Європи у зв'язку із зростанням напруженості між Росією і Україною. Про це заявив верховний головнокомандувач силами НАТО в Європі Філіп Бридлав, передає Reuters.

Раніше НАТО організував перекидання невеликого контингенту сухопутних сил, авіації і військово-морських сил в Східну Європу, в тому числі в прибалтійські республіки, Польщі і Румунії, проте термін його перебування в цих країнах має закінчитися в кінці 2014 року.
Відповідаючи на питання, чи може НАТО розглянути питання про постійне розміщення військ у державах-членах альянсу в Східній Європі, генерал Бридлав сказав: "Я думаю, що ми повинні його розглянути, і на першому етапі ми повинні обговорити його на рівні глав наших держав, щоб побачити, до чого це призведе".

Лідери країн НАТО мають намір провести саміт в Уельсі на початку вересня.
Напередодні головком НАТО в Європі заявив, що кроки, які альянс робив досі, були спрямовані на підтримку його східних членів.
"Ми вживаємо заходів, оборонний характер яких можна легко побачити. Мова йде про підтримку наших союзників, а не провокації Росію", - зазначив він.