ua en ru

У НАТО розповіли про співпрацю України з трастовими фондами альянсу

У НАТО розповіли про співпрацю України з трастовими фондами альянсу Фото: Олександр Вінніков (mil.gov.ua)

НАТО застосовує інструменти Комплексного пакету допомоги Україні

У Північноатлантичному Альянсі (НАТО) розповіли про співпрацю України з трастовими фондами. Про це розповів глава представництва НАТО в Україні Александер Вінніков в ході інтерв'ю виданню Міністерства оборони України "Народна армія".

"НАТО надає практичну підтримку Україні. І тут ми говоримо не тільки про трастові фонди. Для цього альянс застосовує багато інструментів, включених до Комплексного пакету допомоги, який був затверджений під час саміту НАТО у Варшаві в 2016 році", - заявив Вінніков.

За його словами, він містить понад 40 адаптованих заходів щодо підтримки у 13 ключових сферах, зокрема консультації експертів НАТО. Пакет також передбачає реалізацію програм з розвитку потенціалу та можливостей у межах 10 трастових фондів на загальну суму близько 40 млн євро.

Крім того, Вінніков зазначив, що шість з цих трастових фондів були засновані вже після початку агресії проти України.

"Цільові фонди, які працюють в таких сферах, як логістика, комунікації, кіберзахист, знешкодження вибухонебезпечних пристроїв, залишаються потужними практичними механізмами співпраці для розвитку оперативних можливостей і допомоги у комплексних трансформацій в українській армії", - додав глава представництва.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Вінніков оцінив стан Збройних сил України.