ua en ru

НАТО проведе в жовтні найбільші навчання з часів холодної війни

НАТО проведе в жовтні найбільші навчання з часів холодної війни Фото: НАТО (nato.int)

Військові навчання Trident Juncture відбуваються в Європі кожні три роки

Північноатлантичний альянс (НАТО) восени 2018 року проведе в Європі навчання Trident Juncture, найбільші з часів холодної війни. Про це повідомив командувач Корпусу морської піхоти США генерал Роберт Неллер на слуханнях у Палаті представників Конгресу США.

"У жовтні цього року відбудуться масштабні навчання НАТО, які стануть найбільшими маневрами з амфібіями з часів піку холодної війни", - розповів командувач.

Він додав, що в маневрах візьмуть участь близько 45 тис. військових країн НАТО, а також десятки кораблів і літаків, задіяних в маневрах біля берегів Норвегії з відображення "зімітованої загрози".

Неллер зазначив, що очікує демаршів та інших дій з боку Росії.

"Але я думаю, що це показує серйозність нашої стратегії, а також те, що наші європейські союзники хочуть бачити нашу присутність там (у Європі - ред.) і нашу прихильність їх захисту", - додав він.

Зазначимо, навчання Trident Juncture проводяться раз на три роки. До останніх навчань в 2015 році, в яких брали участь близько 36 тис. військовослужбовців країн НАТО, приєдналася і Україна.

Нагадаємо, керівник військової розвідувальної служби (КРС) Норвегії Мортен Хага Лунде заявив, що бомбардувальники Російської Федерації взяли участь у відпрацюванні завдання ударів по Норвегії.