ua en ru

НАТО продовжить місії в Афганістані після скорочення присутності США

НАТО продовжить місії в Афганістані після скорочення присутності США Фото: Єнс Столтенберг (РБК-Україна)
Автор: РБК-Украина

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Північноатлантичний Альянс продовжить місії в Афганістані після скорочення присутності Сполучених Штатів.

Про це він написав у Twitter.

Столтенберг повідомив, що обговорив місію НАТО з президентом Афганістану Ашрафом Гані.

"Ми підтримуємо мирний процес в Афганістані, і в його рамках ми продовжимо коригувати свою присутність. Навіть після скорочення США, НАТО буде продовжувати навчати, консультувати і надавати допомогу афганським силам у їхній боротьбі з міжнародним тероризмом", - повідомив Столтенберг.

Нагадаємо, раніше Пентагон оголосив про виведення частини контингенту своїх військ в Іраку і Афганістані. За словами Пана Міллера, в Іраку і Афганістані залишаться до 2,5 тисячі військових.

Раніше повідомлялося, що президент Дональд Трамп планує запустити процес скорочення американського військового контингенту в Афганістані та Іраку.

Крім того, в червні Дональд Трамп анонсував висновок частини контингенту Сполучених Штатів з Німеччини. Таке рішення він пояснив підтримкою будівництва газопроводу "Північний потік-2" з боку Берліна.

29 липня колишній глава Пентагону офіційно повідомив, що США виводять 11,9 тисячі військових з Німеччини і перекидають їх ближче до кордонів Росії.