ua en ru

НАТО закликає Росію воювати з ІДІЛ, а не підтримувати Асада

НАТО закликає Росію воювати з ІДІЛ, а не підтримувати Асада Фото: Йенс Столтенберг

Заява Столтенберга пролунала напередодні зустрічі міністрів оборони країн-учасниць НАТО у Брюсселі

НАТО закликає Російську Федерацію припинити підтримку режиму Президента Сирії Башара Асада і зосередитися на боротьбі з "Ісламською державою". Про це заявив генеральний секретар організації Йенс Столтенберг, передає ВВС.

Заява Північноатлантичного альянсу пролунала напередодні зустрічі міністрів оборони країн-учасниць НАТО у Брюсселі, де головним питанням стане загострення ситуації на Близькому Сході після початку російських бомбардувань сирійській території.

Як зазначив Столтенберг, російські авіаудари і обстріли території Сирії корабельними ракетами є "причинами для занепокоєння", але особливу тривогу викликає загроза безпеці членів альянсу. З початку російської військової операції російські літаки щонайменше двічі вторгалися в повітряний простір Туреччини.

"НАТО готова і в змозі захистити всіх своїх союзників, у тому числі Туреччину, проти будь-яких загроз", - заявив генсек НАТО. За його словами, альянс готовий розгорнути в регіоні, в тому числі на півдні Туреччини, додаткові військові сили.

Дії Росії ведуть до того, що небезпечна ситуація робиться набагато більш небезпечною, підтримав Столтенберга британський міністр оборони Майкл Феллон. На його думку, найкорисніше, що могла б зробити російська влада, це "використати свій вплив на Башара Асада, щоб змусити його припинити бомбардування мирного населення".

Нагадаємо, раніше НАТО закликала Росію припинити напади на сирійську опозицію.