ua en ru

НАТО може дати Україні летальну зброю при зриві перемир'я, - Полторак

НАТО може дати Україні летальну зброю при зриві перемир'я, - Полторак Фото: Степан Полторак на засіданні комісії Україна-НАТО

Зброя можуть виділити при подальшому порушенні Росією мінських угод

Північноатлантичний Альянс (НАТО) може переглянути питання надання Україні летального зброї у разі подальших порушень мінських угод Росією. Про це за підсумками засідання комісії Україна-НАТО в Брюсселі повідомив міністр оборони України генерал-лейтенант Степан Полторак, передає прес-служба відомства.

"В ході засідання комісії Україна-НАТО країни-члени Альянсу рішуче засудили порушення Російською Федерацією мінських угод і підтвердили можливість перегляду питання надання Україні летального зброї, якщо мінські угоди й надалі будуть грубо порушуватися країною-агресором", - заявив Полторак.

За його словами, під час засідання комісії було відзначено, що в Міністерстві оборони України досягнутий значний прогрес у реформуванні відомства і Збройних сил України. "Також було підкреслено, що Альянс і країни-члени НАТО сповнені рішучості і надалі надавати допомогу в реформах ВСУ", - розповів міністр.

Також Полторак повідомив, що в ході тристоронньої зустрічі Польща-Литва-Україна було обговорено напрямки подальшої співпраці, зокрема, щодо створення спільної бригади "ЛитПолУкрБриг". Як зазначається, визначені терміни підписання в Україні технічної угоди між країнами щодо практичних питань її функціонування. Очікується, що вже перше практичне навчання бригади буде проведений у наступному році.

Нагадаємо, міністр оборони США Ештон Картер пообіцяв надати Міноборони України практичну допомогу в здійсненні системних реформ і розвитку оборонних спроможностей ЗСУ.