ua en ru

НАТО допоможе Україні створити ефективну систему реабілітації ветеранів АТО, - Порошенко

НАТО допоможе Україні створити ефективну систему реабілітації ветеранів АТО, - Порошенко Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Україна досягла домовленостей з НАТО щодо створення системи реабілітації ветеранів АТО

НАТО надасть Україні підтримку при створенні ефективної системи реабілітації ветеранів антитерористичної операції (АТО). Про це сьогодні під час урочистого заходу з нагоди Дня медичного працівника заявив президент Петро Порошенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Давайте активізуємо роботу по створенню сучасної та ефективної системи реабілітації ветеранів АТО. Саме в цій справі ми можемо спиратися, - я підтверджую вам це, тому що ми досягли відповідних домовленостей - на відповідну підтримку наших партнерів по НАТО", - заявив Порошенко.

Крім того, Порошенко заявив, що в Україні також накопичився дуже унікальний власний досвід у цій сфері.

Також, за словами президента, медична система, яку Україна успадкувала від Радянського Союзу і штучно берегла 25 років, абсолютно не пристосована до нових соціальних і економічних реалій.

Нагадаємо, також Порошенко заявив, що Уряд повинен перевірити ефективність застосування скасування вимоги про обов'язкову реєстрацію медичних засобів, які отримали ліцензії в країнах Європейського союзу.