ua en ru

У НАТО позитивно оцінили український Стратегічний оборонний бюлетень

У НАТО позитивно оцінили український Стратегічний оборонний бюлетень Фото: представники НАТО у Брюсселы позитивно оцінили Стратегічний оборонний бюлетень України

Віце-прем’єр Іванна Климпуш-Цинцадзе вважає, що на зустрічі міністрів оборони НАТО може бути затверджено остаточний комплексний пакет допомоги Україні

Представники НАТО позитивно оцінили ухвалений Україною Стратегічний оборонний бюлетень. Про це повідомила віце-прем’єр-міністр з питань євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, яка 1 червня взяла участь у засіданні Комісії Україна-НАТО на рівні дипломатів у Брюсселі, передає "Радіо Свобода".

"У НАТО дуже позитивно оцінили Стратегічний оборонний бюлетень... Вони дуже розраховують на те, що імплементаційна фаза цього документа підтвердить всі ті наміри, які до нього були внесені", - розповіла Климпуш-Цинцадзе.


Віце-прем’єр вважає, що є велика ймовірність, що на зустрічі міністрів оборони НАТО, яка відбудеться 15 червня, буде затверджений остаточний комплексний пакет допомоги Україні.

"Очікується зустріч Комісії Україна-НАТО на рівні міністрів оборони, де, сподіваємося, буде затверджена комплексна програма допомоги Україні, яку остаточно підтримають на саміті НАТО. Це і є практичний результат переговорів", - зауважила вона.

Климпуш-Цинцадзе також поінформувала послів держав-союзниць НАТО щодо намірів та планів реформування сектору оборони України. У відповідь вони висловили готовність й надалі підтримувати територіальну цілісність та суверенітет України.

Крім того, держави-члени НАТО, члени Євросоюзу, запевнили, що "вони підтримують політику продовження санкцій" щодо Росії.

Нагадаємо, 20 травня РНБО ухвалила Стратегічний оборонний бюлетень і питання, пов'язані з плануванням і виконанням державного оборонного замовлення, у зв’язку з чим президент України Петро Порошенко заявив, що Україна починає реальну перебудову сектору оборони і безпеки для вступу в НАТО.