ua en ru

НАТО заперечує присутність своїх військових в Україні

Прес-секретар НАТО Оана Лунгеску спростувала повідомлення ЗМІ про те, що військовослужбовці НАТО б'ються в рядах українських військових.

Прес-секретар НАТО Оана Лунгеску спростувала повідомлення ЗМІ про те, що військовослужбовці НАТО б'ються в рядах українських військових. Про це вона написала на своїй сторінці в Twitter.

"Публікації в російських ЗМІ повідомлень про те, що війська або радники НАТО беруть участь у діях в Україні, сфабриковані і є приводом для втручання", - написала вона.

Раніше "народний мер" Слов'янська В'ячеслав Пономарьов повідомив, що в Слов'янськ ще не приїхали військові спостерігачі ОБСЄ. Їх приїзд очікують після обіду, повідомив він РБК.

"Люди, які зараз перебувають у Слов'янську, це військовослужбовці країн НАТО та Збройних сил України, а не спостерігачі ОБСЄ. Вони зараз у нас в полоні. У них з собою були карти з розташуванням наших блокпостів", - розповів він.

Нагадаємо, сьогодні Пентагон заявив, що російський військовий літак за останню добу кілька разів з'являвся у повітряному просторі України.