ua en ru

НАТО може прийняти участь у повоєнній відбудові Лівії

Організація Північноатлантичного договору (НАТО) може взяти участь у післявоєнній відбудові Лівії. Таку заяву, незважаючи на невизначеність навколо перспектив закінчення тягнеться з лютого ц.р. конфлікту, зробила представник блоку Оана Лунгеску, передає Associated Press. При цьому її колега полковник Ролан Лавуа зазначив, що обстановка в північноафриканської країні залишається "вкрай небезпечною".
Раніше сьогодні міністр закордонних справ Туреччини - другий за величиною армії країни - члена НАТО - повідомив, що організація продовжить свої операції в Лівії "до повного усунення всякої загрози мирному населенню, тобто до відновлення політичної і територіальної цілісності країни". У той же час він закликав розморозити активи глави тріполійского режиму полковника Муаммара Каддафі для надання невідкладної допомоги лівійському народові.
Міністр закордонних справ Франції Ален Жюппе, в свою чергу, слідом зробленою напередодні заявою голови оборонного відомства республіки Жерара Лонге, висловив сьогодні надію на те, що участь НАТО у військовій операції в Лівії завершиться "якомога швидше".