ua en ru

НАТО має змінити стратегію у відповідь на нову військову доктрину РФ, - Коморовський

НАТО має змінити свою концепцію стратегії у відповідь на нову військову доктрину Росії. Про це заявив Президент Польщі Броніслав Коморовський, передає "Польське радіо".

За словами глави держави, це була б найкраща реакція, яку західний світ може зробити у зв'язку із зміною російської політики, яка стає все більш помітною з часу кризи в Україні.

Коморовський зазначив, що у військовій доктрині РФ є багато неоднозначних формулювань. "Це викликає зрозумілу тривогу як Польщі, так і всієї Європи", - підкреслив він.

Особливо небезпечним є пункт, який дозволяє РФ втручатися заради захисту російських громадян. Президент Польщі нагадав, що в країнах Балтії є багато осіб з російським громадянством.

Тривожним, на його думку, є також інша формулювання про право до інтервенції в державу, яка веде політику, яка суперечить російським інтересам.

Нагадаємо, напередодні прем'єр-міністр Польщі Ева Копач заявила, що Росія активізувала свою військову діяльність для того, щоб натиснути на лідерів Євросоюзу, які можуть розглянути нові санкції проти Москви.

Раніше стурбованість зростанням кількості раптових військових навчань у РФ висловив генсек НАТО Йенс Столтенберг.