ua en ru

НАТО 2 грудня оголосить про початок роботи трастових фондів для України

НАТО 2 грудня оголосить про початок роботи трастових фондів для України Джерело фото:flickr.com/Utenriksdepartementet UD
Міністри закордонних справ країн-членів НАТО на своєму засіданні 2 грудня в Брюсселі планують оголосити про початок роботи трастових фондів для України.

Міністри закордонних справ країн-членів НАТО на своєму засіданні 2 грудня в Брюсселі планують оголосити про початок роботи трастових фондів для України. Про це заявив сьогодні на традиційній щомісячній прес-конференції генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг, передає ЄС-Плюс.

"Ми запустимо трастові фонди завтра, і ми працюємо з Україною над заходами побудови оборонної спроможності. Ми робимо те, що можемо в цьому напрямку", - сказав він.

Генсек Альянсу зазначив, що це рішення стане одним із конкретних рішень, які міністри закордонних справ планують схвалити у зв'язку з ситуацією в Україні.

Столтенберг нагадав, що під час саміту НАТО в Уельсі Альянс висловив солідарність з Україною і підтримав її територіальну цілісність, незалежність і суверенітет.

"Люди України висловилися за демократію, цілісність і європейську інтеграцію. НАТО продовжить підтримувати Україну на обраному шляху", - сказав генсек НАТО.

На саміті в Уельсі НАТО прийняло рішення про створення трастових фондів для допомоги Україні в поліпшенні логістики в Збройних силах, поліпшення комунікацій, боротьби з кібер-злочинністю та реабілітації поранених.

Нагадаємо, раніше Столтенберг заявив, що Росія не може впливати на вибір України щодо вступу в НАТО.