ua en ru

National Bank of Greece у другому кварталі 2011 р. списав 1,6 млрд євро

National Bank of Greece у другому кварталі 2011 р. списав 1,6 млрд євро. Про це повідомив глава найбільшого приватного інституту Греції - National Bank of Greece - Апостолос Тамвакакіс в бесіді з Handelsblatt.
Зокрема, коментуючи питання про те, яким чином справиться з реструктуризацією грецьких боргів National Bank of Greece, Тамвакакіс зазначив: "Нам доведеться зробити дуже і дуже значні списання. У другому кварталі на запланований до цих пір 21% реструктуризації ми списали 1,6 млрд євро".

Крім того, Тамвакакіс зазначив, що банк потребує свіжого капіталу. "Грецькі банки опинилися перед двома викликами: списанням по держоблігаціях Греції і перевіркою якості наших кредитних портфелів керуючою компанією Blackrock за дорученням Центробанку. Результат перевірки цілком може означати необхідність додаткового резервування для неповоротних кредитів або ж кредитів, якість яких може в майбутньому погіршитися. Для того щоб сказати, в якому обсязі нам потрібен додатковий капітал і чи зможемо ми обійтися без допомоги Європейського фонду фінансової стабільності (EFSF), нам необхідно дочекатися результатів по цих двох пунктах. Але це - імпульси негативні, а є й позитивні", - додав глава National Bank of Greece і додав: "Прибуток нашої групи до списання становить 2 млрд євро на рік. Ми оголосили про кроки, які мають намір зробити для збільшення нашого капіталу, не залізаючи при цьому в кишені наших акціонерів: ми знизимо заборгованість і продамо підрозділи, що не стосуються нашого основного бізнесу. Таким чином, ми маємо намір створити додаткову "подушку безпеки" розміром в 2-2,5 млрд євро. Ну а якщо цих грошей не вистачить, то ми попросимо їх у наших акціонерів, - для того щоб уникнути необхідності приймати допомога EFSF".
На уточнююче питання, чи не скористається банк грошима EFSF, Апостолос Тамвакакіс зазначив: "Я цього не говорив. Банк і я зробимо все, що в людських силах, щоб не опинитися в становищі, коли довелося б просити допомоги EFSF".