ua en ru

Наступ на Мосул: іракські війська заявили про перші успіхи

Наступ на Мосул: іракські війська заявили про перші успіхи Фото: іракські військові на підступах до Мосула

Силовики взяли під контроль два поселення в західній частині міста

У рамках розпочатої іракськими військами наступальної операції на західну частину іракського міста Мосул їм вдалося взяти під контроль два поселення. Про перші успіхи повідомив 19 лютого генерал-лейтенант Абдуламір Яралла, передає DW.

Зазначено, що поселення розташовані південніше від аеропорту, який зараз не експлуатується та контролюється, як і вся західна частина Мосула, бойовиками "Ісламської держави".

Тим часом джихадисти продовжують скоювати контратаки із застосуванням терористів-смертників. 19 лютого один із них підірвав себе поблизу ресторану, розташованого у звільненій від ІД східній частині міста. Унаслідок нападу загинула одна особа, ще дев'ятеро потерпілих отримали поранення.

У західній частині Мосула перебуває близько 350 тисяч дітей. Таку інформацію оприлюднила доброчинна організація Save the Children. Вона закликає іракські війська, а також їхніх союзників - США та Великобританію - "зробити все можливе, аби захистити дітей та їхні сім'ї, та уникати цивільних об'єктів, як-то школи, під час просування вглиб міста".

Нагадаємо, раніше в неділю іракські літаки розкидали мільйони листівок над західною частиною Мосула, в яких жителів повідомляють про швидкий наступ армії на райони міста, які ще знаходяться під контролем ІДІЛ.