ua en ru

Наслідний принц Саудівської Аравії визнав право Ізраїлю на свою державу

Наслідний принц Саудівської Аравії визнав право Ізраїлю на свою державу Фото: Мухаммед бен Салман (facebook.com/Mohammed.bin.Salman.Al.Saud110)

Мухаммед бен Салман вважає, що ізраїльтяни та палестинці мають право на свою землю

Наслідний принц Саудівської Аравії Мухаммед бен Салман визнає право Ізраїлю на свою державу. Про це він заявив в інтерв'ю американському журналу Atlantic.

"Палестинці та ізраїльтяни мають право на те, щоб володіти власною землею. Нам потрібно укласти мирну угоду, щоб забезпечити стабільність і встановити нормальні відносини в регіоні", - заявив бен Салман.

Зазначимо, останнім часом між Саудівською Аравією та Ізраїлем спостерігаються ознаки зближення. Зокрема, в кінці березня Саудівська Аравія вперше відкрила повітряний простір для пасажирського літака, який виконував рейс до Тель-Авіва. До цього Ер-Ріяд не визнавав Ізраїль і не підтримував дипломатичні відносини. Передбачається, що на дружбу з Єрусалимом саудитів підштовхує погіршення відносин з Іраном.

Нагадаємо, раніше наслідний принц Саудівської Аравії назвав терміни ймовірної війни з Іраном.

"Ми повинні домогтися успіху, щоб уникнути військового конфлікту. Якщо ми не доб'ємося успіху в тому, що ми намагаємося зробити, у нас, швидше за все, буде війна з Іраном через 10-15 років", - заявив бен Салман.