ua en ru

Наслідний принц Саудівської Аравії назвав терміни ймовірної війни з Іраном

Наслідний принц Саудівської Аравії назвав терміни ймовірної війни з Іраном Фото: Мухаммед бен Салман (saudi press agency)

Протистояння між країнами через 10-15 років може перерости у військовий конфлікт

Протистояння між Саудівською Аравією та Іраном через 10-15 років може перерости у відкритий військовий конфлікт. Про це в інтерв'ю The Wall Street Journal заявив наслідний принц Саудівської Аравії Мухаммед бен Салман.

На думку бен Салмана, щоб не допустити війни, міжнародне співтовариство має ввести санкції проти Ірану і продовжувати чинити політичний та економічний тиск.

"Ми маємо домогтися успіху, щоб уникнути військового конфлікту. Якщо ми не доб'ємося успіху в тому, що ми намагаємося зробити, у нас, швидше за все, буде війна з Іраном через 10-15 років", - заявив принц.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Євросоюзі пропонують ввести нові санкції проти Ірану у зв'язку з його ракетною програмою. Зазначимо, Саудівська Аравія виступала проти скасування санкцій проти Тегерана після того, як адміністрація Барака Обами уклала з ним ядерну угоду. На даний момент дипломатичні відносини між Ер-Ріядом і Тегераном розірвані. Саудити також звинувачують Іран в підтримці хуситів - однієї з сторін конфлікту в Ємені.