ua en ru

Насиров: зміни до Податкового кодексу повинні бути прийняті до 1 червня

Насиров: зміни до Податкового кодексу повинні бути прийняті до 1 червня Фото: Роман Насиров

Глава ДФС запевнив, що бізнес отримає час для адаптації до нових умов роботи

Першочерговим завданням Державної фіскальної служби України на 2016 рік є продовження роботи над податковою реформою. Про це заявив глава ДФС Роман Насиров під час зустрічі з членами Європейської Бізнес Асоціації, передає прес-служба відомства.

Голова ДФС зазначив, що в поточному році необхідно прийняти ряд змін до Податкового кодексу, які дозволять уникнути двозначного трактування окремих норм. Також необхідно повернутися до торішнім напрацюваннями в питаннях адміністрування податків для їх подальшого законодавчого втілення.

"Для ефективного впровадження новацій всі зміни в Податковий кодекс повинні бути прийняті до 1 червня. Так і ми, і бізнес отримаємо час для адаптації до нових умов роботи. ДФС бере участь у законотворчих процесах і як споживач, і як експерт. Але без підтримки бізнесу ми не зможемо прибрати з Податкового кодексу норми, які викликають спірні питання у платників податків", - підкреслив Насиров.

Він закликав бізнес до активної участі в удосконаленні Податкового кодексу і підтримки ДФС у впровадженні податкової реформи.

Нагадаємо, раніше прем'єр Арсеній Яценюк розповів про плани уряд на 2016 року - проведення широкомасштабної реформи Державної фіскальної служби та митниці, прозора приватизація, завершення податкової реформи і продовження процесу дерегуляції.