ua en ru

Насиров хоче залучити громадян до перевірки наявності ліцензій на алкоголь і сигарети

Насиров хоче залучити громадян до перевірки наявності ліцензій на алкоголь і сигарети Фото: голова ГФС Роман Насиров

ГФС планирует запустить онлайн-сервис по выявлению нелицензированной алкогольной продукции

З 1 січня паперові ліцензії будуть замінені електронними . Про це в ході брифінгу заявив голова Державної фіскальної служби України Роман Насиров, передає кореспондент "РБК-Україна".

"До кінця року ми плануємо наступне - замінити паперові ліцензії електронними. Це буде зроблено до 1 січня",- сказав Насиров.

Також, за його словами, у фіскальної службі планують зробити ліцензії безстроковими і ввести електронний обіг документів, які стосуються ліцензування. Разом з тим, планується, що заявки на виготовлення акцизних марок будуть подаватися в електронному вигляді.

Насиров зазначив, що ГФС планує запустити онлайн-сервіс з виявлення неліцензійних алкогольної продукції.

"Ми також запускаємо пілотний проект, дуже цікавий, це онлайн сервіс, який буде працювати на мобільних пристроях, спочатку на Android, а потім - Ios, з виявлення точок продажу виявлення неліцензійних алкогольної і тютюнової продукції",- розповів він.

За його словами, з запуском цього проекту кожен зможе на інтерактивній карті перевірити наявність ліцензії на той чи інший продукт і проінформувати органи фіскальної служби про правопорушення.

Нагадаємо, сьогодні раніше, Яценюк закликав ГФС звільнити 42% керівників у центральному апараті згідно з законом "Про очищення влади".