ua en ru

Насиров анонсував створення мобільних бригад для боротьби з митними порушеннями

Насиров анонсував створення мобільних бригад для боротьби з митними порушеннями Фото: Роман Насіров

Планується формування 20 міжвідомчих бригад

Міжвідомча угода про формування мобільних бригад, які боротимуться з правопорушеннями на митниці можуть пыдписати під час засідання Кабінету Міністрів 25 травня. Про це заявив голова Державної фіскальної служби Роман Насіров, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я очікую, що вже на Кабмін у середу буде винесена міжвідомча угода. У кожній бригаді буде працювати митник, буде працювати податковий міліціонер або співробітник власної безпеки, буде прикордонник і буде одна ще людина з Національної поліції. Тобто будуть сформовані міжвідомчі бригади", - заявив Насіров.


За його словами, поки планується сформувати 20 міжвідомчих бригад, які фактично зможуть перекривати найризикованіші напрями та швидко реагувати на виявлення конкретних контрабандних вантажів.

"Я думаю, основними регіонами буде Волинський регіон, Закарпатський регіон, Південний регіон, включаючи і Одесу, і Херсон, частково Миколаїв, і це будуть Сумська та Харківська митниці", - повідомив голова ДФС.

"Ми вже практично проговорили ці питання багато разів і з прикордонниками, і з Національною поліцією, ми всі делегуємо наших найкращих перевірених людей для того, щоб це була справжня ефективна команда по боротьбі з митними правопорушеннями", - додав Насіров.

Нагадаємо, раніше Насіров повідомляв, що митні органи України і США підпишуть угоду про взаємодопомогу.