ua en ru

"Наш край" виступає за збільшення фінансування літнього відпочинку дітей

"Наш край" виступає за збільшення фінансування літнього відпочинку дітей

З 7,6 млн дітей в Україні оздоровлюється тільки 600 тис. Про це сьогодні заявив Олександр Мазурчак, співголова партії "Наш край".

Він зазначив, що Міністерство соціальної політики досі не оприлюднило дані, яким чином буде забезпечено відпочинок та оздоровлення дітей в 2016 р.


"Схоже, що в цьому році буде ще менше охоплено дітей. У минулому році із 7,6 млн дітей шкільного віку оздоровленням та відпочинком було охоплено лише 1,8 млн. І тільки 600 тис. з них - оздоровлювалися, тобто лише кожна дванадцята дитина", - повідомив Олександр Мазурчак.

Він зазначив, що оздоровлення здійснюється фактично за рахунок місцевих бюджетів та власних коштів батьків. "На початку сезону оздоровлення - 2015 Мінсоцполітики заявляло, що держбюджет на організацію оздоровлення і відпочинку дітей було передбачено 60,7 тис. грн. Тоді як з місцевих бюджетів повинні були виділити 511,6 тис. грн", – повідомив співголова партії "Наш край".

За його словами, партія вимагає від Мінсоцполітики та уряду в цілому найближчим часом внести до парламенту законопроект про зміни до держбюджету на 2016 рік, яким повинно бути передбачено збільшення фінансування літнього відпочинку дітей.

"Зокрема, повинна бути забезпечена паритетність витрат державного бюджету та місцевих бюджетів на оздоровлення та відпочинок", - сказав Олександр Мазурчак.

У сформованій ситуації, зазначив співголова партії "Наш край", батьки разом з дітьми стали фактичними заручниками бездіяльності бюрократичного апарату і намірів чиновників перекласти соціальну відповідальність держави на бюджети громад.

Партія "Наш край" вважає, що після завершення літнього сезону Кабінет міністрів спільно з місцевими радами повинен розпочати розробку комплексної програми оздоровлення та відпочинку дітей на 2016-2026 рр.

"Програма повинна містити положення про повернення у власність громад всієї незаконно відчуженої інфраструктури оздоровлення та проведення поточного і капітального ремонтів об'єктів програми. Крім того, слід законодавчо закріпити фінансування на оздоровлення дітей у відсотках до ВВП", – резюмував Олександр Мазурчак.