ua en ru

"Наш край" вимагає прискорити розслідування можливої змови мобільних операторів

"Наш край" вимагає прискорити розслідування можливої змови мобільних операторів Фото: Сергій Шахов (facebook.com, sergey shakhov)

Антимонопольний комітет повинен прискорити розслідування, впевнений Шахов

Антимонопольний комітет повинен прискорити розслідування можливої змови українських мобільних операторів, які "маніпулюють" тарифними планами. Про це заявив народний депутат від "Нашого краю" Сергій Шахов, передає РБК-Україна.

Він зазначив, що через дії операторів українці витрачають величезні кошти, навіть не підозрюючи про це.

"Другий місяць люди платять за шахрайським тарифними планами, коли їм замість щомісячної абонплати за розмови встановили абонплату за 28 днів. Відповідно, користувачі зв'язком повинні поповнювати рахунки не 12, а 13 раз в рік. Додатково буде витрачено 2,5 мільярда гривень щорічно, або більше 200 млн гривень в місяць. Ці кошти виймають з кишень простих людей, які про це навіть не підозрюють. Антимонопольний комітет повинен прискорити розслідування", – пояснив Шахов.

Народний депутат нагадав, що місяць тому "Наш край" звернув увагу Антимонопольного комітету на цю проблему.

"АМКУ відреагував лише через кілька тижнів. Мабуть чиновники таки отримали SMS-ки з попередженням про нові умови розрахункового періоду і заворушилися. Між тим люди вже другий місяць переплачують операторам. Компанії перевиконують "план". Їх топ-менеджери отримують бонуси і премії, а прості люди бідніють", – сказав Шахов.

Він вимагає від Антимонопольного комітету покарати винних. "Очевидно, мова йде про монопольну змову. Оператори повинні відповісти за свої дії", – резюмував Шахов.

Нагадаємо, у другій половині серпня три провідні мобільні оператори України перевели значна кількість пакетів на чотиритижневий термін дії та оплати. У своє виправдання пояснили, що поряд з новими тарифами них збережені традиційні помісячні. В Україні в цілому підключені понад 50 млн мобільних номерів.