ua en ru

"Наш край" вимагає від Кабміну скасувати рішення про відмову контролювати ціни на продукти

"Наш край" вимагає від Кабміну скасувати рішення про відмову контролювати ціни на продукти Фото: Олександр Мазурчак

"Наш край" вимагає від уряду скасувати своє рішення про відмову контролювати ціни на продукти. Про це заявив співголова партії "Наш край" Олександр Мазурчак, коментуючи введення Кабміном з 1 жовтня пілотного проекту щодо скасування державного регулювання цін на продукти харчування.

За його словами, рішення Кабінету міністрів про тимчасову відмову від регулювання цін на продукти харчування слід негайно відмінити, адже це в першу чергу вдарить по пенсіонерах, одиноких матерях і дітях. "Виробники і продавці скористаються такою ініціативою і знову піднімуть ціни, тому суспільство чекають нові, захмарні цінники на хліб, крупи, яйця, ковбасні вироби, борошно", – зазначив Мазурчак.

Співголова "Нашого краю" переконаний, що такими діями уряд намагається зняти з себе відповідальність за погіршення економічної ситуації в країні, тому в черговий раз намагається вирішити свої проблеми за рахунок людей.

"Зараз така ініціатива Кабміну викликає не тільки подив, але навіть здивування, оскільки в список "нерегульованих продуктів" внесено навіть дитяче харчування та суміші для штучного вигодовування дітей", – додав він.

За його словами, Кабмін спочатку повинен розробити механізм дієвого захисту соціально уразливих верств населення, а лише тоді експериментувати зі вільними цінами на продукти. "Подібні дерегуляційні експерименти можна здійснювати тільки після остаточної впевненості в тому, що законні права найбільш незахищених верств населення – пенсіонерів, одиноких матерів, дітей з неповних сімей – не будуть порушені", – резюмував Мазурчак.