ua en ru

"Наш край" вважає "злочином" звіт про економію коштів, коли 50% ліків не надійшло в регіони

"Наш край" вважає "злочином" звіт про економію коштів, коли 50% ліків не надійшло в регіони Фото: Олександр Мазурчак

За даними Мазурчака, регіони не отримали половини закуплених державою медикаментів

Партія "Наш край" вимагає від уряду та МОЗ забезпечити постачання закуплених державою ліків в регіони і покарати винних у зриві термінів. Про це йдеться у зверненні співголови партії Олександра Мазурчака, направленому сьогодні на адресу КМУ та МОЗ, передає прес-служба політсили.

За його словами, на сьогодні регіони не отримали половини закуплених державою необхідних медикаментів.

"Станом на сьогодні, з 94% закуплених державою ліків через міжнародні організації тільки 75% доставлені на склади держпідприємств і лише 50% медикаментів надійшло в регіони. "Наш край" вимагає від уряду та МОЗ негайно забезпечити постачання ліків в регіони і покарати винних у зриві термінів", – зазначив Мазурчак.

Він переконаний, що влада свідомо замовчує відсутність ліків у регіонах, зате "радісно звітує про економію на їх закупівлі".

"Економічна ефективність закупівель ліків через міжнародні організації, на якій постійно акцентує увагу уряд, не зможе компенсувати відсутність життєво необхідних ліків по всій країні. Навряд чи економію на життя українців можна назвати правильним напрямком, як у цьому переконує нас МОЗ", – зазначив Мазурчак.

Він додав, що крім затримок з поставками ліків в регіони, в аптеках немає всіх медикаментів, передбачених програмою "Доступні ліки".

"Продовжують надходити скарги на недоліки в роботі програми "Доступні ліки": за півроку уряд так і не спромігся налагодити постачання всіх необхідних ліків в аптеки", – резюмував Мазурчак.

Раніше МОЗ оприлюднило інформацію щодо державних закупівель ліків, а також обсягів, які надійшли на підприємства і в регіони. Згідно з даними МОЗ, з 94% закуплених державою через міжнародні організації ліків лише 75% доставлено на склади держпідприємств і тільки 50% медикаментів надійшло в регіони.