ua en ru

"Наш край": ремонт доріг - шанс запустити економіку, якщо будувати їх якісно

"Наш край": ремонт доріг - шанс запустити економіку, якщо будувати їх якісно Фото: Олександр Мазурчак (mayorsclub.org.ua)

Мазурчак впевнений, що уряд повинен почати боротися з відкатами

Замість "закопування" мільярдів гривень на ремонт поганих доріг, уряд має створити умови, при яких їх будівництво буде працювати на розвиток економіки. Про це заявив сьогодні співголова партії "Наш край" Олександр Мазурчак, передає прес-служба політсили.

За його словами, уряд має почати боротися з відкатами при будівництві доріг і збільшити вимоги до їх якості, тоді українська економіка отримає умови для розвитку.

"Або уряд знову буде закопувати кожен рік майже 50 млрд грн до ями, чи скористається шансом активно розвивати вітчизняну економіку. Для цього влада повинна почати боротися з відкатами і підвищувати вимоги до якості і безпеки доріг, а також збільшити термін їх експлуатації", – зазначив Мазурчак.

Він зазначив, що з приходом весни торішній ремонт доріг зник разом зі снігом.

"Дороги, які за останні два роки витрачено десятки мільярдів гривень на ремонт і будівництво, замість гарантованих 5 років проіснували лише кілька місяців. Більшість з них досі залишаються без дорожньої розмітки, освітлення, безпечних для пішоходів зон і переходів. Щорічно 3,5 тисяч українців гинуть на дорогах, а економіка несе мільярдні збитки", – повідомив Мазурчак.

Він зазначив, що якісні дороги – це можливості для розвитку економіки.

"Це поліпшить транспортне сполучення, зменшить витрати на паливо, ремонт та запчастини, скоротить логістику. Ремонт доріг за допомогою залучення десятків суміжних галузей запустить розвиток вітчизняної економіки", – заявив Мазурчак.

Співголова партії "Наш край" додав, що Кабмін повинен негайно прийняти рішення, які б забезпечили українцям нормальні дороги.

"Поки уряд не почне будувати дороги з гарантією на 20 років, наступної весни ми знову будемо латати дірки. Кабмін пообіцяв ввести аудити відремонтованих доріг, щоб змусити підрядників виправити недоліки своєї роботи. Однак досі обіцянки не були виконані!", – резюмував Мазурчак.

Як заявив нещодавно прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, у цьому році на програму капітального ремонту по відновленню та будівництву доріг повинно бути виділено майже 47 млрд грн, а в цілому за 5 років на дороги буде виділено 300 млрд грн.