ua en ru

"Наш край" закликав Гройсмана відзвітувати в Раді за "провал реформ"

"Наш край" закликав Гройсмана відзвітувати в Раді за "провал реформ" Фото: Олександр Мазурчак (facebook.com/nashkray.org)

Мазурчак впевнений, що глава уряду повинен особисто пояснити "провал реформ"

Особисто відзвітувати перед Верховною Радою за два роки роботи уряду закликає прем'єр-міністра Володимира Гройсмана "Наш край". Про це заявив співголова партії Олександр Мазурчак, передає прес-служба політсили.

За його словами, глава уряду повинен особисто пояснити "провал реформ" і назвати причини "погіршення життя українців" за два роки його перебування на посаді прем'єр-міністра.

"На цьому тижні виповнюється два роки уряду Володимира Гройсмана. Жодного разу глава уряду не звітував особисто в парламентському залі за роботу Кабміну. Сьогодні, коли більшість реформ, початих урядом, фактично провалені, він повинен особисто відзвітувати перед Верховною Радою", – зазначив Мазурчак.

Він підкреслив, що партія вимагає відповісти на 5 запитань від "Нашого краю".

"Чому зросли ціни на продукти: зокрема, за два роки на 76% подорожчала Великодній кошик? Чому на 71% зросли тарифи на житло, воду, електроенергію і газ? Чому населення України скоротилося більш ніж 343 тисячі, а це майже населення Вінниці? Чому скасовують пільги: уряд монетізував пільги і дозволило їздити пільговикам тільки половину місяця, а пенсіонери в деяких регіонах взагалі позбулися такої можливості? Чому медреформа перетворилася в чергу до лікарів, яких не вистачає – українській медицині в цілому недостача майже 150 тисяч фахівців?", – зазначив Мазурчак

Він закликав прем'єр-міністра проявити повагу до українського народу та Верховної Ради, яка призначила Кабмін, і особисто прийти в парламент.

"За погіршення життя українців повинен відповідати особисто глава уряду. Слайди або презентації, написані помічниками, відповідальності не несуть і відповідей на питання не дадуть", – резюмував Мазурчак.

Фото: прес-служба "Нашого краю"

"Наш край" закликав Гройсмана відзвітувати в Раді за "провал реформ"

Як відомо, 14 квітня виповнюється два роки з дня призначення уряду Володимира Гройсмана.