ua en ru

"Наш край" пропонує депутатам відпочивати на пляжах "іноземних" виборчих округів за свій рахунок

"Наш край" пропонує депутатам відпочивати на пляжах "іноземних" виборчих округів за свій рахунок

Фіктивна робота депутата в "округах" і "комітетах" повинна здійснюватися за свій рахунок, а не оплачуватися з державного бюджету. Про це сьогодні заявив співголова партії "Наш край" Олександр Мазурчак.

За його словами, депутатам слід оплачувати тільки офіційну 30-денну відпустку, а не фіктивну роботу в "округах" і "комітетах". "Закриття сесії 15 липня і відкриття 6 вересня дає народним депутатам більше 50 днів фактичної відпустки, оплачуваної з кишень людей. Це неподобство потрібно якомога швидше припинити", – зазначив Мазурчак.


На його думку, депутатам слід припинити вводити людей в оману так званою "роботою в комітетах", так як лише одиниці дійсно працюють в спекотні дні липня і серпня. "Більшість депутатів працюють на пляжах "іноземних" виборчих округів", – додав співголова партії "Наш край".

Він зазначив, що теплі крісла парламенту жодним чином не відносяться до шкідливих умов праці, а професія народного депутата у списку професій і посад з шкідливими умовами праці.

"Наш край" зазначає, що разовий більш ніж 50-денну відпустку може бути лише у людей, які працюють на шкідливих виробництвах з негативним впливом на здоров'я. І я нагадую, що нещодавно Кабмін несправедливо скоротив перелік таких професій, тоді як депутати продовжують користуватися привілеями", – резюмував Мазурчак.