ua en ru

"Наш край": уряд Яценюка від відставки врятував "Опоблок"

Фракція "Опозиційного блоку" в парламенті почала працювати з політичною силою "Народний фронт" Арсенія Яценюка і врятувала прем'єр-міністра від відставки. Про це йдеться в заяві партії "Наш край".

Так, вчорашні події у Верховній Раді в "Нашому краї" назвали "порятунком уряду Яценюка з допомогою створення нової неофіційної коаліції з "Опоблоком".

"Ігнорування парламентською фракцією "Опоблок" відставки уряду свідчить про те, що у Верховній Раді створена нова коаліція олігархів так званої опозиції і Народного фронту. Завзята критика Арсенія Яценюка і заклики до Кабміну піти у відставку не завадили "Опоблоку" проігнорувати голосування за відповідну постанову. Порятунок уряду популістів олігархами "Опоблоку" і "Народним фронтом" ще раз доводить їх домовленість про співпрацю. Відтепер ці політичні сили грабуватимуть країну разом ", - йдеться в заяві партії.

"Наш край" закликав інші фракції коаліції і відкликати своїх міністрів і переобрати уряд.

Як відомо, Верховна Рада 16 лютого не відправила уряд Арсенія Яценюка у відставку. "За" висловлення недовіри Кабінету міністрів проголосували 194 депутатів при необхідних 226. Перед голосуванням "Опозиційний блок" покинув сесійну залу Ради. Раніше парламент визнав діяльність уряду за 2015 рік незадовільною.